Jouvé gebruikt alleen pure ingrediënten, zonder afbreuk te doen aan de effectiviteit. Onze producten zullen nooit parabenen, ftalaten, PEG, synthetische geuren, of kunstmatige kleuren bevatten.

Ingrediënten die we NOOIT gebruiken

Jouvé is geformuleerd op basis van uitsluitend pure ingrediënten. Wat u nooit zult vinden:

Conserveermiddelen: Parabenen zijn hormonale en endocriene verstoorders die allergieën, autisme, reproductieve en ontwikkelingsstoornissen en kanker kunnen veroorzaken. Fenoxyethanol, ook een synthetisch conserveermiddel, kan het centrale zenuwstelsel aantasten en kan leiden tot braken, diarree en vruchtbaarheidsproblemen.

Sulfaten: Sulfaten zoals natriumlaurylsulfaat en natriumlaurethsulfaat kunnen hormonale verstoringen, neurotoxiciteit, reproductieve toxiciteit en kanker veroorzaken. Ze kunnen ook leiden tot oogschade, astma en huidirritatie.

Geurstoffen/Parfum: Chemische geurstoffen zijn in verband gebracht met allergieën, reproductieve schade, hormonale verstoringen en kanker. Vaak worden andere schadelijke chemicaliën toegevoegd aan geurstoffen en niet vermeld op cosmetische labels.

Ftalaten: Ftalaten worden verondersteld de nieren en lever te beschadigen en geboorteafwijkingen te veroorzaken, en kunnen kankerverwekkend zijn.

PEG Compounds: Polyethyleenglycol (PEG) – deze aardolie gebaseerde ingrediënten zijn bekende carcinogenen en worden met ontwikkelingsstoornissen, genotoxiciteit, en huidirritatie in verband gebracht. Verwante chemicaliën, zoals ethyleenglycol en butyleenglycol, wordt ook als giftig beschouwd.

Formaldehyde: Formaldehyde en formaldehyde-vrijmakers zoals DMDM hydantoin, ureum en quaternium, zijn in verband gebracht met gewrichtspijn, huidirritatie, allergieën, depressie, hoofdpijn en chronische vermoeidheid.

BHA/BHT: BHA en BHT zijn geclassificeerd als bekende carcinogenen en hormonale verstoorders. Ze worden in verband gebracht met problemen met de hersenen, lever en nieren, alsmede schade aan het zenuwstelsel.

Kleuren en kleurstoffen: Het is aangetoond dat FD&C kleuren en Coal Tar kleuren huid-irriterende stoffen zijn en gedrags- en ontwikkelingsproblemen kunnen veroorzaken. Vaak bevatten deze kleuren ook lage niveaus van zware metalen.

Aminen: Aminen, zoals diethanolamine (DEA), monoethanolamine (MEA) en triethanolamaine (TEA), kunnen huid- en oogirritatie en contactdermatitis veroorzaken. Ze kunnen kankerverwekkend nitrosaminen vormen. Ze worden gemakkelijk geabsorbeerd door de huid en kunnen ophopen in de lever en de schildklier.

Vaseline: Niet alle chemisch producten verkregen uit aardolie zijn giftig maar minerale olie, vaseline en paraffine kunnen huidirritatie, allergieën en acne veroorzaken. Ze worden ook vaak verontreinigd met aromatische koolwaterstoffen, die kankerverwekkend zijn.

Siloxanen: Siloxanen en siliconen afgeleide ingrediënten die vaak het woord “-methicone” bevatten, zijn bekende endocriene verstoorders en interfereren met de hormoonfunctie. Ze worden in verband gebracht met onvruchtbaarheid en andere reproductieve problemen. Deze ingrediënten zijn ook niet biologisch afbreekbaar en zeer schadelijk voor het milieu.

Talc: Op microscopisch niveau is talk in samenstelling gelijk aan asbest. Het is in verband gebracht met astma en andere ademhalingsproblemen, en eierstokkanker.

Jouvé zet zich ook in voor het creëren van ethisch en op verantwoorde wijze gemaakte producten. Dit betekent dat onze producten nooit op dieren worden getest en geen dierlijke bijproducten bevatten, en dat wij vertrouwen op alternatieve, niet-dierlijke testmethoden voor alle cosmetische ingrediënten.

Wij geloven in duurzaamheid. Al onze producten worden gefabriceerd in een EPA Green Power Partner faciliteit, waar 100% van de jaarlijkse energiebehoefte wordt geleverd door windenergie.

Start typing and press Enter to search